stay informed

3D-tegels: de nieuwste trend!

Schermafbeelding 2016-11-17 om 11.47.15.png

Diepte, textuur en een wow-effect toevoegen aan je interieur? Klinkt goed!

Met de nieuwste trend, de 3D-tegels is het mogelijk, want ze geven je woning gegarandeerd een bijzonder accent!  

 

3D-tegels
3D-tegels

Een nieuwe look geven aan je badkamer, keuken of haard hoeft heus niet extreem ingrijpend te zijn qua renovatiewerken. Je kan origineel uit de hoek komen met behulp van keramische 3D-tegels. Het plaatsen van een 3D-accentmuur hoeft zich bovendien niet te beperken tot binnenruimtes, sommige versies zijn ook perfect toepasbaar buiten! De mogelijkheden reiken zelfs verder dan enkel het gebruik als wandtegel, de tegels worden meer en meer toegepast als vloertegel.  

We onderscheiden twee soorten tegels: namelijk de tegel waarbij de structuur overduidelijk voelbaar is en de tegel waarbij de structuur niet voelbaar maar enkel zichtbaar is, als een soort van optische illusie . Ontdek de verschillende aspecten in dit artikel!  

 

Voelbare 3D-structuur

Een extra dimensie toevoegen aan je interieur en een duidelijk statement maken qua stijl? Ga dan gerust voor de 3D-tegels met een voelbare structuur: afhankelijk van de lichtinval verschijnt er telkens een ander schaduwspel en verduidelijkt het de diepgang van de tegels. Het is indrukwekkend, in het oog springend en stijlvol.

3D-tegels

 

De tegels zijn vervaardigd uit duurzaam, ondoordringbaar keramisch materiaal. Dat maakt ze geschikt voor zowel commerciële ruimtes zoals hotels en restaurants, als voor woonruimtes zoals badkamers, keukens etc. Door de hardheid van keramiek wordt het slijtageproces flink afgeremd en zijn krassen verleden tijd. Daarenboven hebben de tegels geen extra behandeling of specifiek product nodig: je poetst ze enkel met water en het gepaste schoonmaakproduct.

 

Snel en makkelijk te plaatsen

Geen uren meer minutieus tegeltje per tegeltje perfect positioneren. Een groot deel van het aanbod bestaat namelijk uit tegels die samengesteld zijn uit verschillende kleine elementen. Op die manier moet je slechts 1 tegel nauwgezet plaatsen om een uniek patroon te bekomen. Elegantie verzekerd en dit binnen handbereik van iedereen.

 

3D-tegels

Naast wandtegels bestaan er ook vloertegels met structuur. De keramische parkettegels bestaan met behulp van de 3D-technieken niet enkel uit de print, maar ook uit de typische houtstructuur. Het straalt dus dezelfde warmte en gezelligheid uit van een echte houten vloer. Daarenboven geniet je van de voordelen van keramiek, namelijk duurzaam en onderhoudsvriendelijk. Gevoelsmatig kan enkel de ‘koude’ van de tegelvloer nog een minpunt zijn, maar dat is perfect op te lossen met vloerverwarming. Ben je daar zelf ook wel voor te vinden? Lees dan zeker onze blog over vloerverwarming.

 

Laat je creativiteit de vrije loop

Breng je interieur naar nieuwe hoogten met het aanbod kleine individuele tegels. Denk bijvoorbeeld aan de zeshoekige of hexagon keramische tegels maar dan in 3D! Er zijn ook ontwerpen bij die je nog nooit eerder hebt gezien, waar een verbluffend resultaat mee kan gecreëerd worden. Je bepaalt zelf de richting waarin je de tegels plaatst, of je het strak houdt of eerder organisch en nog zoveel meer… Het geeft je de creatieve vrijheid om het eindresultaat te bekomen dat je zelf wil. Doe iets gewaagd! Het is als het ware kunst. Jij en je gasten zullen verbluft zijn door het resultaat.

 

3D-tegels

 

Niet voelbare 3D-structuur: tegels met optische 3D print

Hoeft het niet té opvallend of te extravagant te zijn? Kies dan voor de optische 3D-print tegels! Hiermee bekom je een luchtigere, relaxte stijl omdat de tegels zelf vlak zijn.

De technieken zijn zo vergevorderd betreffende het aanbrengen van de 3D-print, dat het verschil met het echte, authentieke materiaal niet meer waar te nemen is: natuursteen zoals imitatieleisteen, beton en verschillende houtsoorten,… Het is een geweldig staaltje van technische innovatie!

 

3D-tegels

Keramisch parket, dé 3D-ambassadeur

Keramische tegels met parketlook zijn zowel stijlvol als praktisch. Geniet van de perfect nagebootste parketvloer, want dat is hetgeen we garanderen bij de tegels met 3D-print. Bovendien zijn krassen op je vloer door het verschuiven van meubels verleden tijd: dankzij de extreme hardheid van de keramische tegels stelt dit probleem zich niet.

Wat betreft het poetsen moet je het absoluut niet zo voorzichtig aanpakken als een parketvloer en laat dat nu even goed uitkomen, want in een huis moet toch geleefd kunnen worden!

 

Indoor en outdoor  

Dit brengt ons terug bij de vele mogelijkheden van 3D-tegels: ze kunnen zowel binnenshuis als buitenshuis geplaatst worden. De laatste jaren is er steeds meer nadruk gekomen op het outdoor gebeuren, je creëert als het ware een leefruimte buiten en daar mag dan ook een accentmuur of opvallende vloertegel pronken! Naar bevestiging toe moet er gelet worden op de ondergrond, de juiste dikte voor een verlegging in verband en het gebruik van de juiste lijmen. 

 

Klaar om je 3D-tegel te kiezen?

Je bent helemaal on-trend wanneer je een accentmuur creëert met 3D-tegels: of het nu de voelbare 3D-structuur is of de vlakke tegel met 3D-print, het zorgt sowieso voor een blikvanger in je interieur en woning, zowel indoor als outdoor.

De tegels zijn vervaardigd uit keramisch materiaal en dat brengt veel voordelen met zich mee: duurzaam, onderhoudsvriendelijk, vlek- en krasbestendig.

Je hoeft geen schrik te hebben om te mixen & matchen, het combineren van verschillende tegels in 1 ruimte is geen taboe meer!

 

Ook interessant voor je vrienden?Deel dit artikelPin it